Klađenje u sistemima/kombinacijama

Pored standardnih tiketa sa više parova i singlova, tiketa gde se nalazi samo jedan meč, imamo i neobičnu kombinaciju ova dva modela.

To su popularni sistemi. Svako od vas je u nekoj meri okušao sreću i sa ovakvim tiketima, ali ćemo u nastavku u narednim podnaslovima – pokušati da ih malo dublje analiziramo, da vidimo šta su im prednosti, a koje su eventualne mane sistema i kako ih možemo rešiti.

Sistemske tikete treba posmatrati kao niz manjih tiketa sastavljen na jednom velikom. Šta to znači u praksi? Ukoliko na tiket stavimo 10 utakmica, a odigramo i sistem (recimo 6/10), to znači da ćemo imati mnogo manjih tiketa za praćenje.

U prevodu, klađenje u sistemima/kombinacijama, daje nam mogućnost da promašimo tipove, a da nam tiketi i dalje budu „živi“.

Load More

Sistem se može odigrati posebno, može se odigrati uz neki tiket sa fiksevima ili uz još jedan sistem. Suština je u tome da sistema ima onoliko koliko vi želite.

Primer 4/5

Za početak posmatraćemo običan tiket sa pet parova na kom priželjkujemo barem četiri pogotka. Parove ćemo označiti slovima A, B, C, D i E, a ovakav tiket u sebi ima pet manjih tiketa. Ovako bi se izračunavao eventualni dobitak:

Prvi tiket: AxBxCxD
Drugi tiket: AxBxCxE
Treći tiket: AxBxExD
Četvrti tiket: AxCxExD
Peti tiket: BxCxExD

Primer 3/5

Ako bismo, recimo, umesto sistema 4/5 na istom ovom tiketu odigrali sistem 3/5, broj kombinacija bi se duplirao. Tada bi situacija bila sledeća:

Prvi tiket: AxBxC
Drugi tiket: AxBxD
Treći tiket: AxBxE
Četvrti tiket: AxCxD
Peti tiket: AxCxE
Šesti tiket: AxDxE
Sedmi tiket: BxCxD
Osmi tiket: BxCxE
Deveti tiket: BxDxE
Deseti tiket: CxDxE

Sistem možete iskombinovati i sa još jednim sistemom. Zamislite spoj 3/5 + 2/4, recimo. Kombinacija je mnogo, a njihov broj se uvećava kako se povećava broj parova na tvom tiketu.

Ukoliko bi odigrao tiket sa 16 parova, ali ga stavio u sistem gde ti treba samo 8 pogodaka, postojalo bi čak 12 870 kombinacija koje Vam donose dobitak!

 

Load More

Računanje dobitka na ovakvim sistemima mnogo je lakše nego što se to čini na prvi pogled. Zapravo, potrebno je samo pomnožiti kvote pogođenih parova i zatim sabrati ove male dobitne tikete.

Prikazaćemo vam to na sistemu 2/4, jer je tako najlakše objasniti.

Imamo tiket sa 4 para, od kojih nam treba pogodak na najmanje 2. Ovoga puta smo imali sreće i pogodili čak tri para. Kvote su bile 1.5, 1.8, 2 i 2,5. Pogodili smo kvote 1.5, 2 i 2.5, pa su od maksimalnih 6 kombinacija koje su mogle da se naprave nama prošle 3.

Prvi dobitak tiket: 1.5×2
Drugi dobitak tiket: 1.5×2.5
Treći dobitni tiket: 2×2.5

Ukoliko nam je uplata na ovom sistemu 6.000 dinara što je u ovom slučaju 1.000 dinara po kombinaciji (sistem 2 od 4 ima 6 kombinacija, kako smo gore i naveli), veoma je lako izračunati naš ukupan dobitak. Kvota prvog tiketa je 3, što znači da dobijamo 3.000 dinara, kvota drugog tiketa je 3.75, a kvota trećeg je 5!

Kada sve to saberemo, dobitne kombinacije, dolazimo do cifre od 11.750 dinara. Pogodili smo 3/4 odigrana para, naš sistem nam je dozvoljavao da se to desi, a na kraju smo dobro zaradili ovakvim izborom tiketa.

Da smo uspeli da pogodimo i četvrti par sa ovog tiketa, kvotu 1.8, imali bismo dobitak na maksimalnih šest kombinacija, što bi po nas bio idealan scenario. Ipak, i ovako smo prebacili svoja očekivanja, pogotkom tri para, pa je odigravanje ovog tiketa bila dobra odluka.

Load More